(?)


Mijn naam is Marije Sijtsma (1980), in 1999 ben ik gestart met de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam. Na het behalen van mijn diploma ben ik weer terug verhuisd naar Friesland. Ik doe mijn werk al vele jaren met plezier en wil mijn kennis en expertise die ik afgelopen jaren heb opgedaan in mijn eigen praktijk stoppen. Ik ben gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson maar beoefen het vak van ergotherapeut op alle vlakken even graag. 

Ik ben gestart als ergotherapeut bij Zorggroep Plantein in Sneek. Daar heb ik veel ervaring opgedaan als ergotherapeut door te werken met verschillende doelgroepen zoals dementerende ouderen, op de revalidatie specifiek voor cva cliënten en ik kwam bij de mensen thuis en in verzorgingshuizen in de regio zuidwest friesland.

Ik heb vervolgens een overstap gemaakt naar Welzorg Revalidatie Techniek, werkzaam als adviseur in de regio Groningen. Een baan waar ik enorm veel kennis heb opgedaan betreft hulpmiddelen.

In april 2010 ben ik gaan werken bij Noorderbreedte waar ik nog steeds werkzaam ben. Ik ben werkzaam geweest in verschillende huizen en heb verschillende doelgroepen gezien. Daarnaast gaf ik ook scholingen aan teams binnen Noorderbreedte en soms ook externe partijen.

Waar staat de Schakel voor?
Ik zie mijzelf als een schakel tussen verschillende instanties. Er zijn veel regels en regelgevingen en vooral uitzonderingen op deze regelgeving. Ik kan mij goed voorstellen dat u de bomen door de bos niet meer kan zien. De hoeveelheid papierwerk die erbij komt kijken en de veranderingen in de zorg, het is niet meer bij te benen. Voor veel mensen is dit niet leuk en ingewikkeld, voor mij is het een uitdaging om hier oplossingen in te zoeken en mensen hierin te ondersteunen.