(?)


Nadat u een verwijzing heeft gekregen van de huisarts of een specialist mij heeft ingeschakeld, volgt er een intakegesprek. Zo breng ik aan de hand van een vragenlijst en het gesprek uw situatie in kaart en kan ik samen met u een goed behandelplan opstellen. Aan de hand van dit plan starten we het vervolgtraject. Hoe dat eruit ziet is afhankelijk van het probleem waarvoor ik ingeschakeld word.

Aan het eind van het traject kijken we of de doelen zijn behaald, soms moeten de doelen aangepast worden of zijn er nieuwe vragen ontstaan. Wanneer de doelen zijn behaald sluiten we de behandeling af en schrijf ik een eindrapportage naar uw huisarts of specialist. 

Directe Toegang Ergotherapie

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. Dat heeft de minister van VWS op 7 december 2010 in een brief aan de Tweede Kamer besloten. Deze directe toegankelijkheid is een belangrijke erkenning van de kwaliteit van de ergotherapie in Nederland.
Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren veel ergotherapeuten geschoold om direct toegankelijk te zijn. De zorgverzekeraars stellen deze scholing verplicht voor vergoeding. Ook ik ben geschoold in DTE, u hoeft geen verwijzing van een huisarts of arts te hebben om bij mij terecht te komen.